Monday, January 19, 2009

Far, far away...

Inte förvånad över att det är så få svenskar som är insatta i vad som händer inom den europeiska unionen, eller när val av svenska representanter till Europaparlamentet sker (btw; i år infaller det den 7/6).

Att tro att politiken som händer någonstans där ute i Europa inte påverkar oss här hemma är som att lura sig själv till att tro att light produkter håller en slimmad. Typ.

Själv kan inte jag heller all politik som bedrivs på EU nivå på mina fem. Det är däremot viktigt att försöka skapa sig en bild över vad som händer och sätta sig in mer i frågorna som bedrivs utanför våra gränser och som får inverkan inom de.

Experter finns det redan många av. Så jag efterlyser inte att svenska folket ska bli sakkunniga i EU-frågor. Däremot vore det önskvärt att intresset och suget att lära sig mer ökar. Speciellt i ett informationssamhälle som vårt, där var och en av oss lätt kan få tillgång till kunskapen vi efterfrågar. Sen kan man alltid dra sitt strå till stacken genom att använda sin rösträtt.

Annars blir det lätt som så att man blir tagen i sängen av alla nya regleringar. Missnöjet sprider sig och det mesta kokar ner i ett tröttsamt klagorus.

No comments: