Monday, April 14, 2008

(S)ov genom grundutbildningen?

Jag kanske har fått saker och ting om bakfoten, eller inte, men var det inte så att nazisterna med Hitler i spetsen rensade ut judar på löpande band under 2:a världskriget?

Är det då inte märkligt att hänga ut en person som nazist för att han vill fira Israels 60 årsdag? Samma Israel som bildades efter nazisternas utrotningsförsök på judarna och som sen blev hemland till inga mindre än; ja just det de judar som lyckades klara livhanken undan nazisterna. OM man är nazist, hur i hela fridens namn skulle man då vara Israel vänlig?

SSU ombudsmannen som kallar Israel för nazistisk regim, Fredrick Federley för nazist - och sen efter politikerbloggens skriverier ändrar till att han är (typ) nazist - borde nog ta fram sin gamla historiebok från grundskolan och läsa om och om igen tills han fattar hur det hela egentligen låg till. Sen föreslår jag att han tar fram ordboken och slår upp definitionen på ordet nazist innan han slänger till med detta laddade ord hursomhelst.

Yttrandefrihet i all ära, men i detta fall handlar det snarare om grovt förtal som egentligen bara slår tillbaka mot sossen som också är upphovsman till den märkliga mustaschkreationen på sin blogg. Är det så här politik ska bedrivas?

När sossarna nu är så bittra över att alliansregeringen mycket bättre sköter om landet ska då deras bitterhet ta form via tjänstemän som skämmer ut sig själva? Om svaret är Nej, så borde en offentlig ursäkt komma från Mona Sahlin till Fredrik Federley. Om svaret är Ja, så är det dags att växa upp och sluta grina! Ta fram bra politik istället och använd den som vapen i debatten.

Hittade Johan och Magnus intressanta inlägg dagen efter att jag publicerat ovanstående och tycker att de är värda att ta med framförallt för den som av någon anledning behöver fler argument till varför SSU ombudsmannen är ute och cyklar.

1 comment:

Anonymous said...

bra inlägg!

läs sida 3-5 här
om du är nyfiken på varför man gör jämförelsen mellan nazityskland och israel:
http://intolerans.levandehistoria.se/article/article_docs/bachner_antisemitism.pdf

och den här texten
http://www.zionism-israel.com/ezine/New_Antizionism.htm