Friday, October 09, 2009

Ta inte emot priset Obama!

Skriver detta med blandade känslor. Å ena sidan vill jag gratulera sittande president i USA. Å andra sidan tycker jag inte han förtjänar Nobels fredspris. Än.

Onekligen har Obama tänt ett hopp om en ljusare, fredligare och på olika sätt bättre framtid. Det ska han självklart prisas för. Hitills har han nämligen börjat bygga en stabil bas för sundare internationella relationer, något få ledare lyckats med.

Delvis har han redan prisats för det, tycker jag. Det amerikanska folket sa sitt när de, med Change i sikte, gav honom förtroendet att leda USA. Och faktiskt på sätt och vis också världen. Omvärlden har också visat honom ett starkt stöd.

Obama har redan gjort insatser som lämnar positiva avtryck. Han inspirerar många inklusive undertecknad. Jag följer honom och hans politik med spänning och ser fram emot allt bra som jag hoppas han kommer åstadkomma.

Kan man tacka nej till att ta emot ett Nobelpris? Om ja så råder jag Obama att även fortsättningsvis ödmjukt tacka för förtroendet. Men tacka nej till att ta emot priset!

Obamas tid till priser av denna dignitet kommer. Det är jag säker på, förutsatt att han levererar det han så övertygande retoriskt meddelar oss att han ska göra.

Läs också Magnus Anderssons inlägg.

1 comment:

Anonymous said...

För alla som tycker det var ett misstag att ge Obama Nobels fredspris: Gå med i facebook-gruppen "A mistake to give Obama the Nobel peace prize".

http://www.facebook.com/group.php?gid=169762191400&ref=mf