Wednesday, November 07, 2007

Liten med stort företagande

Kom hem för en stund sen från en inspirerande företagarkväll hemma i Lidköpings. Jätteroligt att vara tillbaka i dessa sammanhang och träffa både bekanta och nya ansikten.

Att storleken inte har någon betydelse när det gäller företagsamhet och optimism inför den enskilde företagarens utvecklingpotential kan denna lilla kommun vittna om. Linda Ylvanius, en av kvällens föredragshållare på plats, hyllade denna företagsanda samt talade om regeringens gedigna insatser för att skapa ett företagsklimat i världsklass. Hon inspirerade och höll i min mening ett unikt föredrag där hon kopplade regeringspolitik till praktisk tillämpning.

Linda uppmuntrade Lidköpings företagare att ta till sig de nya förbättringar, som exempelvis nystartsjobben, och skapa positiva värden både för sig själva och för andra. Klokt och med mycket värme gjorde hon ett tänkvärt medskick till oss om att öppna upp våra företag och anställa fler unga, personer med utländsk bakgrund och andra som länge stått långt utanför arbetsmarknaden.

Stort Grattis till årets pristagare: Stefan Johansson vid Cupola, Jerker Hellström och Thomas Löfblad vid Handheld samt gymnasieläraren Marianne Agelin-Skårstad.

No comments: