Monday, November 19, 2007

No shit!

Sverige. Detta vackra, kalla, glesbefolkade och avlånga land. Ett land att vara stolt över, och glad över att få bo och verka i. Jag är det i alla fall. Många vill vara det.

Många vill komma hit. Det har länge ryktats om att det pågår falsk marknadsföring i vissa länder. Där har Sverige genom åren framställts som ett paradis, i vilket man typ kan bli rik som ett troll. Och att det är drömmarnas land.

Vill inte vara fräck, men kan inte låta bli att fundera över om jag ska skratta eller gråta. Både över ovanstående nämnda rykte. Men framförallt över det faktum att den svenska medelklassen är bland den fattigaste i världen - förutom den 25:e varje månad förstås för då är det party party.

Många familjer har ingen förmögenhet alls. Går kylskåpet sönder i Svensson hemmet så är det inte säkert att det finns någon buffert att luta sig mot. Detta är fruktansvärt, men inte allt för överraskande. För oss som bor här alltså. Vi vet ju hur det verkligen ligger till i detta vackra, kalla, glesbefolkade och avlånga land. Vi vet ju vad den förra regeringen skapade för utanförskap, maktlöshet och bidragsberoende.

Vilken tur att det då blev regeringsskifte och att vi nu äntligen har en regering som bryr sig om och vill ge människor möjligheter att forma sina egna liv. Heja Alliansen!

No comments: