Monday, December 08, 2008

Förvirrat

Efter ett antal svischande med svängdörren fram och tillbaka har nu Mona Sahlin, inte helt förvånande, ”bestämt” sig för att göra en "copy cat". Hon kommer att ingå i någon slags koalition med två partier som är både rätt långt ifrån varandra och också från sossarna själva. Är det ansvarsfullt? Knappast. Populistiskt då? Ja det kan man tycka. Ett desperat försök att komma till makten? Ja, det är solklart för mig.

Sahlin förebereder sig redan ohämmad, och på ett relativt osvenskt sätt när hon ogenerat deklarerar att en ev. statsministerpost är hennes. I detta får hon visserligen cred av mig för att hon vågar säga vad hon är ute efter.

Frågan är däremot bara om vi vill ha en statsminister som har noll koll på ekonomin, slänger konstant ur sig begrepp som orättvist utan att på ett trovärdigt sätt fylla termen med substans. Hur många är det som har glömt den orättvisa hon och hennes parti skapade när de ställde människor utanför en dräglig vardag med eget arbete för att istället passiviseras? Om det är vad Sahlin definierar som rättvisa är det djupt bekymmersamt.

Allra viktigast att fundera över är om svenska folket vill ha en regering som leker high chaparall inom i princip samtliga politiska områden vilket äventyrar trovärdigheten för landsstyre, politiker i allmänhet, samt samhällsutvecklingen?

Det som kan vara någotsånär bra med detta är att Alliansregeringen förhoppningsvis får en alternativ regering, hur osammanhängande och oseriös den än må bli/vara, att förhålla sig till och diskutera politik med. Dagens, morgondagens samt dess alternativ.

Lycka till Mona Sahlin. Ser fram emot de förslag som era arbetsgrupper kommer att ”enas” om.

Avslutar med berättigade funderingar hos SvD’s ledarredaktion:

"Vilka frågor ska v-statsråden få ansvar för om det skulle bli maktskifte? Blir
det försvaret? Eller rättsfrågorna? Eller skolan? Ska det rentav bli statens
finanser och skatterna? För det verkar besvärligt för s att ge
utrikesdepartementet till ett parti som bara häromdagen gav tydligt besked om
att Sverige bör lämna EU-samarbetet."

1 comment:

Annie said...

Ska bli mycket intressant att följa. Du kanske få en och annan skattefråga att knäcka nu också med deras kommande utspel? Eller inte. Kommer förmodligen vara ganska förutsebara.