Tuesday, July 28, 2009

Twitter mysteriet

Att kunna twittra är bra. Det har jag redan konstaterat då jag försöker uppdatera bloggen med korta, främst arbetsrelaterade, reflektioner som ni kan följa via mitt twitter fönster i högerspalten. 

Däremot blir jag ibland fundersam när jag får ett mail om att någon aktivt valt att följa mitt twittrande via deras egen profil. 

Det som får mig att haja till är att det oftast handlar om för mig helt obekanta personer. Min gissning är också att en del av de inte är politiskt aktiva/intresserade eller verkar röra sig inom de kretsar och intresseområden som jag skriver om. 

Visserligen följer vissa mig som jag inte heller känner, men som jag vet rör sig inom/kring "politruckvärlden" på ngt sätt och då kan jag mer förstå deras intresse.  

En del av mina twitterföljeslagare verkar inte ens bosatta i Sverige. Då jag knappt kan kalla mig jätteaktiv på twitter, samt enbart skriver på svenska, och inte så personligt till skillnad från mitt språkbruk på t.ex. Facebook, blir det än mer lustigt. 

Massa frågor dyker upp i mitt huvud som: Vilka är dessa personer? Varför vill de följa mina statusuppdateringar? Hur hittar de just till mig? 

Visserligen har jag själv valt att följa vissa personer som kanske inte vet ett smack om vem jag är. Det är politiskt aktiva, mediefolk eller på annat sätt personer/organisationer intressanta för mig att följa utifrån min proffession. Utöver det har jag för skojs skull lagt till en och annan internationell kändis jag gillar såsom Pink. Men that's it. 

I dagens inbox hade jag det absolut intressantaste mailet om vem som följer mig på Twitter; självaste Wall Street Source News! Än en gång; hur hittade de mig och varför vill de följa just mig?

Nog för att jag är nationalekonom och kanske skriver ngt kort om samhällsekonomin ngn gng, men vet de på Wall Street detta och i så fall hur?  Visst börjar man också undra lite över hur snabbt världen har krympt? 

Uppfatta mig rätt, jag tycker det är delvis häftigt och så, men kan inte låta bli att fundera. Jag menar heller inte att man absolut måste följa ngn som rör sig inom samma intresseområden. Även om det för mig verkar vara det mest logiska. Sen kan jag förstå att vi alla har twitter av olika anledningar och i olika syften, varför twitterbeteendet kanske skiljer sig åt. 

Men om ngn kan förklara mer om logiken bakom hur man addar folk och vilka man väljer att följa utifrån mina frågetecken ovan så hör gärna av er.

1 comment:

Ulrika Ingemarsdotter said...

Du vet var jag finns ;-)