Saturday, July 11, 2009

Högt i tak mätt med felaktiga mått

Jag äcklas av härskartekniker. Jag äcklas också av alla andra sätt att försöka trycka ner någon annan för egen vinnings skull, eller av andra anledningar som min hjärna och mitt hjärta inte kan förstå sig på. Hoppas innerligt att jag heller aldrig får den insikten!

Än mer äcklas jag av detta beteende när man samtidigt påstår sig stå för helt motsatta värderingar.

Lägg därtill att man schizofrent gör en ansats till att bli ubertrevlig när man väl uppnått sitt mål (tror att man: 1.gått ur mötet som vinnare + 2.knäckt motparten) så har jag redan spytt för längesen.

Skärpning till alla ynkliga personer som inte har vett nog att skaffa sig en dos självförtroende, självkänsla, socialkompetens och självinsikt.

Men. I och med att jag helst i största mån jag bara kan vare sig vill döma eller skuldbelägga andra säger också skärpning till den som blir utsatt för t.ex. härskarteknik: Dags att ställa sig upp nästa gång, ta mod till sig och direkt säga att man inte accepterar faul play!

3 comments:

Unknown said...

Go Nermin! Det var ord och inga visor - vi behöver fler som du!

Härskarteknik funkar ju bara mot personer som inte kan/vill/orkar/vågar etc. stå upp och säga ifrån. Intressant nog så blottar det även oftast en svaghet hos utövaren vilket kan vara värt att hålla i minnet...

Den som har en god argumentation och en sund självuppfattning behöver inte denna typ av tekniker utan tar gärna en diskussion eftersom man är säker på sin egen kunskap och argumentation, det är i varje fall min erfarenhet.

Mvh
Oscar

Nermin said...

Tack Oscar för den starka komplimangen - värmer!

Håller med dig i det mesta förutom att härskartekniken enbart fungerar bara mot personer som inte kan/vill/orkar/vågar etc. stå upp och säga ifrån. Även om du delvis har rätt där i att härskartekniken kanske inte biter sig på de som vågar argumentera sakligt, stå på sig osv så kan ändå även den starkaste personen gå ifrån ett sådant samtal och känna sig helt knäckt och må dåligt av denna hemska behandling. Ingen ska behöva utstå detta, oavsett hur mkt man vågar stå på sig och/eller har sakargumenten, eller vad det nu än handlar om, på sin sida!

Ulrika Ingemarsdotter said...

Oscar: jag håller inte heller med dig om att det: "fungerar bara mot personer som inte kan/vill/orkar/vågar etc."

Det är just det som är det lömska med härskartekniker: de syns ofta inte och får folk att må dåligt utan att de själva förstår varför. Svag eller inte. Modig eller inte.

Vi får inte tro att det bara är svaga människor som drabbas av härskartekniker - då har härskarna definitivt lyckats i sitt uppsåt.