Monday, November 24, 2008

”Allas” lika rätt- och skyldigheter

Skenheligt av moderaterna tycker jag att gå ut och kräva att nyanlända ska skriva på kontrakt om att respektera svenska värderingar, framförallt vad gäller kvinnosyn, våld mot kvinnor och nån slags allmän jämställdhet.

Det är väl en självklarhet att alla som kommer hit, bor och verkar under svensk flagga ska respektera svensk rättsordning, värderingar och grundprinciper. ALLA; oavsett hudfärg, svenskhet, etniskt ursprung, om man är född här eller inte!

Å ena sidan pratar moderaterna om att skapa en bra integration för att sen övergå till en skamlig flört med väljare av främlingsfientliga åsikter genom att bli ett slags Sverigedemokraterna light parti i vissa frågor. Varför säger jag så? Jo, för att moderaterna väljer att angripa problem som inte finns enbart inom en grupp, såsom invandrargruppen om jag också ska generalisera grovt, utan dessvärre utbrett över hela samhället.

Om man tar jämställdhetsaspekten och kvinnovåld som exempel då det lyfts av moderaterna som argument för att tvinga vissa människor att skriva på ett slags svenskt värderingskontrakt så kan jag inte annat än hålla med Marteus och utvecklar gärna hennes resonemang vidare till följande; borde då inte rimligen också den svenske mannen som våldtar eller ”bara” slår sin kvinna också skriva på ett sådant kontrakt om moderaterna nu på allvar helt plötsligt värnar något så viktigt som icke våldsprinciper mot t.ex. kvinnor? För det är väl så att det även bland infödda svenskar tyvärr finns de som våldtar, slåss och allmänt har en nedvärderande kvinnosyn.

Och jag utvecklar gärna hennes tanke än en gång: vad har vi Svea Rikes lag till annars om vi helt plötsligt ska skriva på olika "individ-stat kontrakt", men som anpassas att gälla enbart för vissa grupper? Vad blir det för rättsordning?

Pajkastning är vad det blir av det. Man hittar en syndabock (invandrarna), som sen ska bestraffas kollektivt för att själv (i detta fall ett regeringsparti) framstå som den som tar tag i problemet på bästa sätt. Och detta görs på bekostnad av människor (invandrare) som kollektivt ska bestraffas och användas orättvist som verktyg i strävan att locka väljare. Äckligt är vad det är, moderaterna!

Vad som står i lagen står ju i lagen så det är inget konstigt med det. Men utöver det vore det ändå intressant att veta hur moderaterna hade tänkt sig i övrigt mäta och bedöma om någon lever efter just svenska värderingar. Vad exakt menas med svenska värderingar och hur åker man dit om man inte uppfattar och efterlever dessa korrekt.

Ska grannen komma och påpeka det, eller ska vi utse olika myndighetspersoner som ska ut och ”spana” efter personer som gör sig skyldiga till ”värderingskontraktsbrott”?

No comments: